Skip to content

Gamla anor

4 december, 2012

I dag fortsätter jag att berätta om Formforum och besök på Kosta Boda som jag gjorde i helgen. I går skrev jag om hotellet där vi bodde och i dag skall jag skriva om olika besök och i morgon om ännu ett fantastisk besök och senare i veckan om intressanta föreläsningar.

Det är verkligen värt ett besök och jag rekommenderar dig att åka till Kosta. Intressant upplevelse och man förundras över att tekniken att blåsa glas är den samma som 1742. Vad som har förändras är material i själva staven man blåser i. Den är inte lika tung som den var i begynnelsen. Då fick man vara stark för att hålla uppe stav och glas, och jag tror nog att det krävs en viss styrka i dag också.

Kosta 1742

DSC_0345

DSC_0344

Här ser ni Erika Lagerbielke. Som designer jobbar man tätt intill glasblåsarna för bästa resultat. Allt är ett handverk som tillsammans skall bli ett vacker föremål, att njuta av i många år.Erika Lagerbielke

Värmer så gott från ugnarna, men att sitta så här nära är som att sitta i en bastu. Kan inte tänka mig att det finns någon annan värmekälla att värma upp bruket mer än ugnarna!!Erikas

Vi fick prova blåsa glas, jätte svårt att få rätta blåset inte för hårt inte för mesigt… jätte kul… Här blåser jag… med instruktioner från glasblåsare.Gudrun blåser

Malin från Nordsjö Idé & Design visar stolt upp sitt smycke som hon slipat och format.
Malin från Nordsjö Idé & Design

Och så här blev mitt halsband, ganska nöjd.
Mitt halsbandFoto: Gudrun H Bengtsson

Titta in på bloggen i morgon då skriver jag bl a om fantastiskt spa och fler besök.

Glaskramar
Gudrun

About these ads
No comments yet

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: